Перейти до вмісту
Головна » Тапенада з мигдалем

Тапенада з мигдалем

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Тапенада з мигдалем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Тапенада, іноді тапенад – густий соус прованської кухні з оливок, анчоусів і “тапен”

    Приготування: 25 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 8порцій:
    ❯ 300 г оливок з Каламати
    ❯ 60 г пелюсток мигдалю
    ❯ 100 мл оливкової олії
    ❯ 1 зубок часнику

    Покроковий процес приготування тапенади

    Крок 1

    Кісточки з оливок акуратно видалити. Підготовлені оливки викласти в чашу блендера і порубати.

    Крок 2

    Пелюстки мигдалю підсушити на сковороді без додавання жиру (або в духовці) і повністю остудити за кімнатної температури. Часник очистити.

    Крок 3

    Мигдаль та часник додати до рубаних оливок і, вливаючи тонким струмком оливкову олію, на середніх оборотах подрібнити масу до отримання однорідного пюре.

    Крок 4

    До подачі на стіл тапенаду помістити у холодильник. Готову тапенаду подати зі свіжим хлібом, коржами, чіабатою або фокачами, використовувати як доповнення до овочевих страв або салатів.

    Крок 5

    Для тривалого (до 14 днів) зберігання тапенаду закласти в ємність, що герметично закривається, і зберігати в холодильнику.

    Сьогодні ми дізналися як готується Тапенада з мигдалем. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *