«Діаменю» рецепт “Калиновий соус” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
100 г
0,6 ХО
37 ккал
Інгредієнти
– 2 ст. заморожені ягоди калини
– по 1 пучку свіжого кропу та петрушки
– 3 зубчики часнику
– 1 ст. яблучного оцту
– 1 ч. л. меленого коріандру
– щіпка меленого червоного перцю
– 1 ч. л. солі
– стевіозид – на смак
Покрокове приготування калинового соусу
Крок 1
Ягоди калини розморожую. Вони повинні пройти заморожування, щоб позбутися гіркоти. Заливаю 0,5 ст. води та ставлю на вогонь. Доводжу до кипіння та варю калину до м’якості.
Крок 2
Тим часом очищаю та пропускаю через прес часник. Зелень дрібно рублю. Гарячі ягоди перетираю через дрібне сито. Додаю часник, зелень, сіль, коріандр, червоний перець, оцет та стевіозид для солодощів.
Крок 3
Завжди пробую і додаю ту чи іншу спецію на смак. Ставлю суміш на вогонь та варю, перемішуючи, близько 5 хвилин після того, як соус закипить. Калиновий соус подаю до м’яса та риби
Зазначені значення Хлібних Одиниць є орієнтовними! При приготуванні страв перераховуйте їх відповідно до тих інгредієнтів, які використовуєте!