Рецепт “Лимонний кекс на йогурті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 10 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4-6 порцій:
Для тесту:
❯ 200 г борошна
❯ 150 г цукрової пудри
❯ 100 г вершкового масла
❯ 3 яйця
❯ 3 лимони
❯ 100 г натурального йогурту
❯ 1/2 пакетика розпушувача для тесту
❯ сіль
❯ 2 ст. л. маку
Для глазурі:
❯ 100 г цукрової пудри
❯ 1 ст. л. соку лимона
Для лимонів конфі:
❯ 2 лимони
❯ 220 г цукру
Покроковий процес приготування лимонного кексу
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Форму для кексу вислати пергаментом. Цедру лимонів для тіста тонко натерти, сік віджати. Вершкове масло розтопити на повільному вогні та дати охолонути.
Крок 2
У мисці яйця розтерти до білого з цукровою пудрою, порціями підмішати борошно з розпушувачем і щіпкою солі.
Поступово, перемішуючи, додати розтоплену олію та йогурт. Влити сік лимонів, покласти цедру, додати мак і добре перемішати.
Крок 3
Викласти тісто у підготовлену форму, розрівняти та випікати виріб 40-45 хв: кекс повинен залишитися м’яким усередині та підрум’янитися зовні. Готовність виробу перевірити за допомогою дерев’яної шпажки.
Крок 4
Готовий кекс дати охолонути у формі 7-10 хв, перекласти його на кондитерські грати та дати охолонути повністю.
Крок 5
Для глазурі цукрову пудру збити з соком лимона і покрити остиглий кекс. Дати глазурі затвердіти за кімнатної температури.
Крок 6
Приготувати конфі. Лимони нарізати тонкими кружальцями. У каструлі з товстим дном цукор залити 120 мл води,
довести до кипіння і, помішуючи, варити до одержання рідкий сироп. Гуртки лимонів закласти в киплячий сироп
та готувати без кришки на повільному вогні 15 хв. За допомогою шумівки викласти кухлі лимона на пергамент, дати
їм охолонути та прикрасити кекс.