Рецепт “Шафрановий кекс із грушами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
❯ 300 г борошна
❯ 250 г цукру
❯ 4 яйця
❯ 100 мл молока
❯ 2 ч. л. розпушувача для тіста
❯ 1/2 ч. л. солі
❯ 50 г натурального йогурту
❯ 30 г панірувальних сухарів
❯ 50 г вершкового масла + для змащування форми
❯ 1 ч. л. меленого шафрану
❯ 2 великі груші
❯ сік 1/2 лимона
❯ цукрова пудра для подачі
Покроковий процес приготування шафранового кексу
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Кільцеву форму для кексу (або звичайну) змастити жиром і присипати панірувальними сухарями.
Крок 2
Молоко нагріти, не доводячи до кипіння, і зняти з вогню. У невеликій чашці залити гарячим молоком шафран
і дати йому настоятися під кришкою 10 хв.
Крок 3
Груші вимити, очистити, дрібно нарізати та збризкати соком лимона.
Крок 4
У глибоку миску просіяти борошно з сіллю та розпушувачем. В окремому посуді яйця розтерти із цукром добіла, додати до борошна і добре перемішати. Влити йогурт, настояне молоко з шафраном і вимісити однорідне тісто.
Крок 5
Вершкове масло (50 г) розтопити та злегка охолодити. У форму влити олію та викласти груші. Накрити груші
тістом і випікати виріб 30-35 хв.
Крок 6
Виробу дати охолонути у формі бл. 10 хв., перевернути його на блюдо і посипати цукровою пудрою.