Перейти до вмісту
Головна » Шафрановий кекс із грушами

Шафрановий кекс із грушами

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Шафрановий кекс із грушами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    ❯ 300 г борошна
    ❯ 250 г цукру
    ❯ 4 яйця
    ❯ 100 мл молока
    ❯ 2 ч. л. розпушувача для тіста
    ❯ 1/2 ч. л. солі
    ❯ 50 г натурального йогурту
    ❯ 30 г панірувальних сухарів
    ❯ 50 г вершкового масла + для змащування форми
    ❯ 1 ч. л. меленого шафрану
    ❯ 2 великі груші
    ❯ сік 1/2 лимона
    ❯ цукрова пудра для подачі

    Покроковий процес приготування шафранового кексу

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Кільцеву форму для кексу (або звичайну) змастити жиром і присипати панірувальними сухарями.

    Крок 2

    Молоко нагріти, не доводячи до кипіння, і зняти з вогню. У невеликій чашці залити гарячим молоком шафран
    і дати йому настоятися під кришкою 10 хв.

    Крок 3

    Груші вимити, очистити, дрібно нарізати та збризкати соком лимона.

    Крок 4

    У глибоку миску просіяти борошно з сіллю та розпушувачем. В окремому посуді яйця розтерти із цукром добіла, додати до борошна і добре перемішати. Влити йогурт, настояне молоко з шафраном і вимісити однорідне тісто.

    Крок 5

    Вершкове масло (50 г) розтопити та злегка охолодити. У форму влити олію та викласти груші. Накрити груші
    тістом і випікати виріб 30-35 хв.

    Крок 6

    Виробу дати охолонути у формі бл. 10 хв., перевернути його на блюдо і посипати цукровою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Шафрановий кекс із грушами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *