Рецепт “Сирні гужери” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 35 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 250 мл молока
❯ 100 г вершкового масла
❯ 250 г борошна
❯ 4 яйця
❯ 160 г тертого сиру
❯ 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
❯ 1 ч. л. дрібнокристалічної солі
❯ 1 ч. л. меленого перцю
Покроковий процес приготування сирних гужерів
Крок 1
У киплячому молоці розтопити нарізане кубиками олія, додати сіль, перець, мускатний горіх і всипати в один захід борошно. Не знімаючи каструлю з вогню, інтенсивно перемішувати, поки тісто не почне відставати від дна та стінок посуду.
Крок 2
Каструлю з тестом зняти з вогню, повторно перемішати та дати тесту трохи охолонути (прибл. 5 хв). Вбити по одному яйця, добре перемішуючи після кожного, і порціями підмішати в тісто тертий сир. Приготовлене тісто поставити у холодильник на 15–20 хв. Духовку нагріти до 200 °.
Крок 3
Підготувати лист і вислати його пергаментом. За допомогою столової ложки відсадити на лист невеликі кульки тіста на відстані один від одного та випікати вироби 12 хв. Духовку відкрити на 1 хв. Зменшити температуру до 180 ° і продовжувати випікати ще 15 хв.