Перейти до вмісту
Головна » Телятина запечена з галушками

Телятина запечена з галушками

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Телятина запечена з галушками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6 ПОРЦІЙ
    ❯ 4 шматки телятини по 180 г
    ❯ 400 мл м’ясного бульйону
    ❯ 150 мл червоного вина
    ❯ 4 цибулини
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ рослинна олія
    ❯ 1 ч. л. цукру
    ❯ сіль
    ❯ перець
    Для галушок:
    ❯ 700 г відвареної картоплі
    ❯ 25 г вершкового масла
    ❯ 2 яйця
    ❯ 200 г борошна
    ❯ 100 г тертого сиру
    ❯ 100 мл вершків
    ❯ чебрець
    ❯ сіль

    Покроковий процес приготування телятини з галушками

    Крок 1

    Картопля розім’яти у пюре. Додавши яйця та розтоплену олію та всипаючи борошно, вимісити гладке тісто,
    сформувати з нього ковбаски завтовшки прибл. 5 см та нарізати їх невеликими шматочками. У каструлі довести до
    кипіння достатня кількість підсоленої води та варити картопляні галушки, поки вони не спливуть. Клецьки шумівкою перекласти у форму для запікання, присипати сиром та влити вершки. Запікати галушки 20 хв за 180°.

    Крок 2

    Цибулю та часник очистити, цибулю нарізати поздовжніми четвертинками. Зубок часнику розрізати навпіл та обсмажити у сотейнику на гарячій рослинній олії. Покласти м’ясо та обсмажити його з усіх боків, злегка посолити та поперчити. Влити у сотейник вино і дегласувати жир, знімаючи його лопаткою зі дна та стінок посуду. Вино уварити на 1/3, влити бульйон та готувати м’ясо без кришки на повільному вогні 25-30 хв.

    Крок 3

    На сковороді на невеликій кількості рослинної олії обсмажити цибулю до золотистого кольору, присипавши цукром. Цибулю перекласти у форму до галушок, викласти м’ясо, полити невеликою кількістю соусу, в якому воно гасилося, і запікати 25 хв при 180 °. Соус, що залишився в сотейнику, уварити на 2/3 і подати до м’яса з галушками та цибулею в окремій посуд.

    Сьогодні ми дізналися як готується Телятина запечена з галушками. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *