Рецепт “Запечені персики з домашнім морозивом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 30 ХВИЛИН + 3 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 6 персиків
❯ 1 гілочка лимонного чебрецю
❯ 1 ст. л. меду
❯ 1 ст. л. коричневого цукру
❯ цілісний мигдаль
Для морозива:
❯ 250 мл жирних вершків
❯ 250 мл молока
❯ 6 жовтків
❯ 1 пакетик ванільного цукру
❯ 125 г цукру
Покроковий процес приготування персиків з морозивом
Крок 1
Для морозива в каструлі змішати молоко та вершки з ванільним цукром, довести до кипіння і злегка остудити.
Крок 2
У вогнетривкому посуді розтерти жовтки з цукром добіла і, не припиняючи збивати, влити теплу молочну масу.
Крок 3
Молочно-яєчну масу нагрівати на повільному вогні, помішуючи, поки вона не почне густіти. Зняти масу з вогню та перемішувати до повного остигання. Перелити масу у широку глибоку миску чи лоток та помістити в холодильник на 3 год. Двічі перемішувати через 15 хв, далі – кожні 30 хв.
Крок 4
Персики вимити, розрізати кожен навпіл і видалити кісточки. Для естетичного ефекту викласти персики на гарячу сковороду-гриль зрізом донизу і притиснути на 30 с.
Крок 5
Духовку нагріти до 220 °. Викласти персики у форму для випікання шкіркою вниз, кожен посипати цукром і листочками чебрецю, злегка полити медом та запікати 20 хв. Готові персики подати теплими, поклавши на місце кісточки кульку морозива. Мигдаль крупно посікти, злегка підсушити в духовці та посипати десерт.