Перейти до вмісту
Головна » Запечені персики з домашнім морозивом

Запечені персики з домашнім морозивом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Запечені персики з домашнім морозивом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 30 ХВИЛИН + 3 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 6 персиків
    ❯ 1 гілочка лимонного чебрецю
    ❯ 1 ст. л. меду
    ❯ 1 ст. л. коричневого цукру
    ❯ цілісний мигдаль
    Для морозива:
    ❯ 250 мл жирних вершків
    ❯ 250 мл молока
    ❯ 6 жовтків
    ❯ 1 пакетик ванільного цукру
    ❯ 125 г цукру

    Покроковий процес приготування персиків з морозивом

    Крок 1

    Для морозива в каструлі змішати молоко та вершки з ванільним цукром, довести до кипіння і злегка остудити.

    Крок 2

    У вогнетривкому посуді розтерти жовтки з цукром добіла і, не припиняючи збивати, влити теплу молочну масу.

    Крок 3

    Молочно-яєчну масу нагрівати на повільному вогні, помішуючи, поки вона не почне густіти. Зняти масу з вогню та перемішувати до повного остигання. Перелити масу у широку глибоку миску чи лоток та помістити в холодильник на 3 год. Двічі перемішувати через 15 хв, далі – кожні 30 хв.

    Крок 4

    Персики вимити, розрізати кожен навпіл і видалити кісточки. Для естетичного ефекту викласти персики на гарячу сковороду-гриль зрізом донизу і притиснути на 30 с.

    Крок 5

    Духовку нагріти до 220 °. Викласти персики у форму для випікання шкіркою вниз, кожен посипати цукром і листочками чебрецю, злегка полити медом та запікати 20 хв. Готові персики подати теплими, поклавши на місце кісточки кульку морозива. Мигдаль крупно посікти, злегка підсушити в духовці та посипати десерт.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Запечені персики з домашнім морозивом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *