Перейти до вмісту
Головна » Кекс з полуничною поливою

Кекс з полуничною поливою

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Кекс з полуничною поливою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 350 г полуниці + для подачі
    ❯ 3 яйця
    ❯ 100 г цукру
    ❯ 125 г борошна
    ❯ 125 г вершкового масла
    ❯ 1 пакетик розпушувача для тесту
    ❯ 1 лимон
    ❯ сіль
    ❯ жир для змащування
    Для поливи:
    ❯ 200 г полуниці
    ❯ 2 ст. л. соку лимона
    ❯ 4 ст. л. цукрової пудри
    ❯ 2 гілочки материнки

    Покроковий процес приготування кексу з полуничною поливою

    Крок 1

    Кільцеву форму змастити жиром. Духовку нагріти до 180 °. Ягоди вимити, видаливши плодоніжки, нарізати скибочками.

    Крок 2

    Яйця розділити на білки та жовтки. Цедру лимона натерти, віджати сік. Жовтки розтерти з цукром до біла, додати борошно з розпушувачем і щіпкою солі, додати цедру та сік лимона. Білки збити та підмішати в тісто. Додати нарізану полуницю і викласти тісто у форму. Випікати виріб 45-50 хв.

    Крок 3

    Для поливи ягоди промити, обсушити, видалити плодоніжки. Ягоди присипати цукровою пудрою, додати сік лимона
    і 1 гілочку материнки та варити у сотейнику на повільному вогні 10 хв. Масу протерти через сито та уварити на 1/3.
    Охолодити, материнку видалити.

    Крок 4

    Готовий кекс полити поливою та прикрасити свіжими ягоди. Решту гілочку розібрати на листочки та прикрасити десерт.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Кекс з полуничною поливою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *