Рецепт “Кекс з полуничною поливою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 350 г полуниці + для подачі
❯ 3 яйця
❯ 100 г цукру
❯ 125 г борошна
❯ 125 г вершкового масла
❯ 1 пакетик розпушувача для тесту
❯ 1 лимон
❯ сіль
❯ жир для змащування
Для поливи:
❯ 200 г полуниці
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ 4 ст. л. цукрової пудри
❯ 2 гілочки материнки
Покроковий процес приготування кексу з полуничною поливою
Крок 1
Кільцеву форму змастити жиром. Духовку нагріти до 180 °. Ягоди вимити, видаливши плодоніжки, нарізати скибочками.
Крок 2
Яйця розділити на білки та жовтки. Цедру лимона натерти, віджати сік. Жовтки розтерти з цукром до біла, додати борошно з розпушувачем і щіпкою солі, додати цедру та сік лимона. Білки збити та підмішати в тісто. Додати нарізану полуницю і викласти тісто у форму. Випікати виріб 45-50 хв.
Крок 3
Для поливи ягоди промити, обсушити, видалити плодоніжки. Ягоди присипати цукровою пудрою, додати сік лимона
і 1 гілочку материнки та варити у сотейнику на повільному вогні 10 хв. Масу протерти через сито та уварити на 1/3.
Охолодити, материнку видалити.
Крок 4
Готовий кекс полити поливою та прикрасити свіжими ягоди. Решту гілочку розібрати на листочки та прикрасити десерт.